Airco zonder buitenunit kopen

Ben je op zoek naar de voordelen en functies van een airco zonder buitenunit ? Deze moderne airco’s bieden een efficiënte manier om je ruimte te koelen zonder dat je een buitenunit nodig hebt, waardoor ze ideaal zijn voor stedelijke omgevingen of gebouwen waar het installeren van een buitenunit een uitdaging kan zijn. Van de werking en verschillende modellen tot installatie en onderhoud, we behandelen alle belangrijke aspecten die je moet weten voordat je zo’n airco koopt.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een airco zonder buitenunit en wil je meer weten over de opties en kosten? We helpen je graag verder. Vul het formulier op deze website in om airco offertes en prijzen aan te vragen bij lokale installateurs van airco’s en ontdek de beste oplossing voor jouw situatie.

Airco met verwarming prijs

Airco zonder buitenunit kopen

Pros en Cons van een airco zonder buitenunit

Met de vooruitgang in technologie zijn airco’s verder geëvolueerd dan de traditionele modellen. Een nieuwe trend in de koelindustrie zijn airco’s zonder buitenunit, ook wel monoblock airco’s genoemd. Deze innovatieve systemen bieden unieke voordelen, maar hebben ook een aantal nadelen. Hier volgt een uitgebreid overzicht van hun voor- en nadelen.

Pros van airco zonder buitenunit

 • Gemakkelijk te installeren: Monoblock airco’s worden vaak verkocht als ‘doe-het-zelf’ units. Omdat er geen buitenunit is, is het installatieproces eenvoudig en minder tijdrovend.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Voor wie bezorgd is over de visuele impact van een buitenunit, bieden monoblock airco’s een aantrekkelijk alternatief. De condensor is verborgen, wat zorgt voor een meer gestroomlijnde look.
 • Geen bouwvergunning nodig: In veel gevallen is voor het installeren van traditionele airco’s een bouwvergunning nodig vanwege de buitenunit. Dit is geen probleem bij monoblock airco’s, waardoor ze geschikt zijn voor appartementen en gebouwen die op de monumentenlijst staan.
 • Stille werking: Het meeste lawaai van airconditioningsystemen komt van de buitenunit. Door dit onderdeel te elimineren, zorgen monoblock airco’s voor een stillere werking.

Cons van airco zonder buitenunit

 • Lagere energie-efficiëntie: Een belangrijk nadeel van monoblock airco’s is hun lagere energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele modellen.
 • Niet zo krachtig: Hoewel ze voldoende zijn voor het koelen van kleine tot middelgrote ruimtes, kunnen monoblock airco’s moeite hebben om een comfortabele temperatuur te handhaven in grotere ruimtes.

Kortom, hoewel airco zonder buitenunit verschillende voordelen biedt op het gebied van installatie, esthetiek en geluidsniveau, brengt het ook uitdagingen met zich mee op het gebied van energie-efficiëntie, waterverbruik en koelcapaciteit. Het is belangrijk dat potentiële gebruikers deze factoren zorgvuldig afwegen om te bepalen of dit type airco de juiste keuze is voor hun specifieke behoeften.

aircoheater prijs
aircoheater : prijs

Esthetiek en functionaliteit van een airco zonder buitenunit

Airco zonder buitenunit, ook wel monoblock genoemd, wint aan populariteit omdat het naadloos past in de esthetiek van een ruimte en tegelijkertijd belangrijke functionele voordelen biedt.

Esthetische voordelen

Een van de belangrijkste esthetische voordelen van dit type airco is het gestroomlijnde ontwerp. Traditionele airco’s hebben vaak een grote buitenunit die visueel onaantrekkelijk kan zijn. Maar als de condensor van een monoblock airco aan het zicht wordt onttrokken, ziet het er minimalistischer en netter uit.

Bovendien besparen deze airco’s veel ruimte. Zonder de noodzaak van een buitenunit heb je meer flexibiliteit in je buitenontwerp. Dit is vooral gunstig voor degenen die waarde hechten aan de architectonische integriteit van hun gebouwen. Traditionele airco’s kunnen de oorspronkelijke gevel van gebouwen verstoren, vooral historische gebouwen. Monoblock airco’s zijn minder ingrijpend en helpen de esthetische aantrekkingskracht van je gebouw te behouden.

Functionele voordelen

Op het gebied van functionaliteit is een van de opvallendste kenmerken van airco’s zonder buitenunit het installatiegemak. In tegenstelling tot traditionele airco’s waarvoor je grote gaten moet boren of ingewikkelde bedradingssystemen moet aanleggen, zijn monoblock airco’s eenvoudiger en eenvoudiger te installeren.

Een ander voordeel is de stille werking van deze airconditioners. Het meeste lawaai van airco’s komt van de buitenunit. Door dit onderdeel te elimineren werken monoblock airco’s stiller, wat bijdraagt aan een rustigere omgeving.

Sommige modellen bieden ook een dubbele functionaliteit. Ze zijn uitgerust met een warmtepomp, waardoor ze je ruimte zowel kunnen koelen als verwarmen. Hierdoor kun je het klimaat het hele jaar door regelen, wat hun gebruiksgemak nog groter maakt.

Tot slot hebben traditionele buitenunits vaak een afdekking of schaduw nodig om ze te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Dit is niet het geval bij monoblock units, waardoor er minder onderhoud nodig is.

Kortom, airco zonder buitenunit biedt een harmonieuze combinatie van esthetiek en functionaliteit. Deze systemen verbeteren niet alleen de visuele aantrekkingskracht van je ruimte, maar bieden ook praktische voordelen zoals installatiegemak en een stille werking. Het is echter belangrijk om factoren zoals energie-efficiëntie en koelcapaciteit in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.

vaste monoblock airco zonder buitenunit
vaste monoblock airco zonder buitenunit

Vaste airco’s zonder buitenunit

De komst van vaste airco’s zonder buitenunit betekent een aanzienlijke vooruitgang in koeltechnologie. Deze innovatieve systemen, ook wel monoblock airco’s genoemd, bieden een unieke combinatie van ruimtebesparend ontwerp en krachtige koeling. Dit artikel gaat in op de verschillende voordelen van deze airconditioners.

 • Ruimtebesparing: Traditionele airco’s bestaan meestal uit een eenheid voor binnen en een eenheid voor buiten, waarbij de laatste vaak omvangrijk is en veel ruimte inneemt. Vaste airco’s zonder buitenunit zijn daarentegen compact en hebben minder ruimte nodig, waardoor ze ideaal zijn voor omgevingen waar ruimte schaars is.
 • Architectonische integriteit: Een ander voordeel van deze airco’s is dat ze de architecturale integriteit van gebouwen behouden. In tegenstelling tot traditionele systemen die de oorspronkelijke gevel kunnen verstoren, passen deze units naadloos in de esthetiek van het gebouw en bieden ze een aanzienlijke architecturale bescherming.
 • Installatiegemak: Het installeren van een traditioneel airco systeem kan ingewikkeld zijn, omdat er geboord en bedraad moet worden. Vaste airco’s zonder buitenunit zijn echter eenvoudiger te installeren, omdat er niet uitgebreid geboord hoeft te worden en er geen ingewikkelde bedradingssystemen nodig zijn.
 • Krachtige koeling: Ondanks het ontbreken van een buitenunit leveren deze airco’s een indrukwekkend koelvermogen. Ze gebruiken water om het interne koelmiddel af te koelen en zorgen zo voor een efficiënte temperatuurregeling, zelfs in warme omstandigheden.
 • Stille werking: Het meeste lawaai van traditionele airco’s komt van de buitenunit. Door dit onderdeel te verwijderen, werken vaste airco’s zonder buitenunit stiller, wat bijdraagt aan een rustigere omgeving.
 • Kosteneffectiviteit: Hoewel de initiële kosten van deze airconditioners hoger kunnen zijn dan die van draagbare airconditioners, zijn ze op de lange termijn voordeliger. Ze zijn energiezuiniger, wat na verloop van tijd leidt tot lagere energierekeningen.

Kortom, vaste airco’s zonder buitenunit zijn een aantrekkelijke oplossing voor wie op zoek is naar een ruimtebesparend, krachtig en stil koelsysteem. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met hun specifieke behoeften en omstandigheden voordat ze een beslissing nemen.

airco wifi google assistant

Kies een erkend installateur voor je monoblock airco

Het kiezen van een erkende installateur voor je monoblock airco, ook wel bekend als een airconditioner zonder buitenunit, is om verschillende redenen cruciaal. Hoewel deze units geprezen worden om hun eenvoudige installatie, mag je de voordelen van een professionele installatie niet over het hoofd zien.

Garandeert efficiëntie en levensduur: Een professionele installateur heeft de expertise om alle kleine details van een installatie te behandelen, zoals bouten, afdichtingen en plaatsing. Deze details kunnen de efficiëntie en levensduur van je airco aanzienlijk beïnvloeden. Een correct geïnstalleerde airco werkt optimaal, wat leidt tot lagere energiekosten en een langere levensduur.

Bespaart geld: Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, kan het inhuren van een professional voor de installatie je op de lange termijn geld besparen. Professionals hebben de kennis en ervaring om veelgemaakte fouten te vermijden die later tot dure reparaties of zelfs vervanging kunnen leiden.

Vermindert stress: Het installeren van een airco kan een ingewikkelde taak zijn, vooral voor mensen zonder technische kennis. Een professionele installateur neemt de stress weg uit dit proces en zorgt ervoor dat de installatie correct en efficiënt wordt uitgevoerd.

Beschermt garantie: Veel garanties van fabrikanten vereisen een professionele installatie. Als je het apparaat zelf probeert te installeren, kan de garantie vervallen en ben je niet beschermd als het apparaat defect raakt.

Kennis en ervaring: Professionele installateurs hebben uitgebreide kennis van en ervaring met verschillende soorten airco’s. Ze kunnen waardevol advies geven over de beste installatie. Ze kunnen waardevol advies geven over de beste plaats voor het apparaat, hoe het te onderhouden en hoe het te gebruiken voor optimale prestaties.

Veiligheid: Bij de installatie van airco’s moeten elektrische onderdelen worden gehanteerd, wat zonder de juiste opleiding gevaarlijk kan zijn. Professionele installateurs zijn getraind in veilige installatiepraktijken, waardoor het risico op letsel of schade aan je huis wordt beperkt.

Concluderend: hoewel monoblock airco’s ontworpen zijn voor eenvoudige installatie, biedt professionele installatie talloze voordelen. Het zorgt ervoor dat je unit efficiënt werkt, bespaart je geld op de lange termijn en geeft je gemoedsrust in de wetenschap dat de installatie veilig en professioneel is uitgevoerd.


Prijs van een airco zonder buitenunit

Hoeveel kost een airco zonder buitenunit?

De beslissing om te investeren in een airco zonder buitenunit, ook wel monoblock of kanaalloze airco genoemd, houdt een zorgvuldige afweging in van verschillende kostenfactoren. Hoewel deze units veel voordelen kunnen bieden, zoals efficiënt gebruik van de ruimte en installatiegemak, is het belangrijk om de belangrijkste elementen te begrijpen die bijdragen aan de totale kosten.

Type en grootte van de unit

Het type en de grootte van de unit hebben een grote invloed op de kosten. Airconditioners voor raammontage en mini-splitsystemen met één zone zijn over het algemeen betaalbaarder, terwijl systemen met meerdere zones duurder zijn door hun grotere capaciteit en complexiteit. Daarnaast kan ook het koelvermogen van de unit, vaak gemeten in British Thermal Units (BTU’s), de prijs beïnvloeden. Grotere units met een hoger BTU-vermogen zijn meestal duurder.

Installatiekosten

Hoewel monoblock airco’s ontworpen zijn voor een eenvoudigere installatie dan traditionele systemen, spelen professionele installatiekosten nog steeds een rol in de totale prijs. Deze kosten kunnen variëren op basis van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de HVAC-professional. Investeren in een professionele installatie kan echter zorgen voor optimale prestaties en een lange levensduur van de unit, wat leidt tot potentiële besparingen op de lange termijn.

Extra functies

Airco’s hebben een aantal extra functies die van invloed kunnen zijn op de kosten. Zo kunnen apparaten met warmtepompen voor dubbele verwarming en koeling duurder zijn. Ook modellen met geavanceerde functies zoals programmeerbare thermostaten, afstandsbediening of energiebesparende standen kunnen een hoger prijskaartje hebben.

Onderhoud en energiezuinigheid

Hoewel het geen initiële kosten zijn, moet je wel rekening houden met het onderhoud en de energie-efficiëntie van het apparaat, omdat deze van invloed kunnen zijn op de totale gebruikskosten. Regelmatig onderhoud, inclusief schoonmaken en servicebeurten, is essentieel om het apparaat efficiënt te laten werken. Bovendien kunnen energiezuinige modellen, hoewel ze in het begin mogelijk duurder zijn, na verloop van tijd aanzienlijk besparen op de energierekening.

Kortom, de kosten van een airco zonder buitenunit worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het type en de grootte van de unit, installatiekosten, extra functies en overwegingen met betrekking tot onderhoud en energie-efficiëntie. Als je deze factoren begrijpt, kun je een weloverwogen beslissing nemen die je koelbehoeften in balans brengt met je budget.


Conclusie: een airco kopen zonder buitenunit

Investeren in een airco zonder buitenunit kan veel voordelen bieden, waardoor het een goede overweging is voor iedereen die op zoek is naar een koeloplossing. Deze systemen zijn ruimtebesparend en passen naadloos in je ruimte zonder afbreuk te doen aan de architecturale esthetiek. De installatie is relatief eenvoudig en ze leveren een indrukwekkend koelvermogen, waardoor je verzekerd bent van een comfortabele omgeving.

Het ontbreken van een buitenunit zorgt ook voor een stillere werking, wat bijdraagt aan een rustigere sfeer. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn in vergelijking met traditionele units, zijn deze vaste airco’s energiezuiniger, waardoor je op de lange termijn kunt besparen op de energierekening.

Door een professionele installateur te kiezen, worden de voordelen van deze units nog groter. Het garandeert niet alleen een correcte installatie voor optimale prestaties en een lange levensduur, maar beschermt ook de garantie, geeft gemoedsrust en kan je in veel gevallen geld besparen door veelgemaakte fouten te vermijden.

Hoewel de kosten van deze airco’s kunnen variëren op basis van verschillende factoren, kan inzicht in deze elementen je helpen een weloverwogen beslissing te nemen die past bij je behoeften en budget. Overwegingen zijn onder andere het type en de grootte van het apparaat, installatiekosten, extra functies en de energie-efficiëntie en onderhoudsvereisten van het apparaat.

Kortom, een airco zonder buitenunit is een moderne, efficiënte en ruimtebesparende oplossing om een comfortabele temperatuur voor binnen te behouden. Als je je specifieke koelbehoeften, budget en mogelijke besparingen op lange termijn in overweging neemt, kan deze investering een verstandige en voordelige keuze blijken te zijn.

monoblock airco in huis

Airco’s vergelijken | Prijzen en advies aanvragen:

Stap 1 van 2

airco zonder buitenunit