Wat is de prijs van een airco zonder buitenunit ?

De prijs van een airco zonder buitenunit

Airco’s zonder buitenunit zijn een gespecialiseerd type koelsysteem dat alle noodzakelijke componenten in één behuizing bevat. Dit ontwerp maakt een buitenunit overbodig en zorgt voor een meer gestroomlijnd uiterlijk. Het is belangrijk om te weten dat dit soort airco’s niet dezelfde koelcapaciteit hebben als traditionele split-system units, waarbij de condensor en verdamper in twee aparte delen zijn opgesplitst.

 • Prijsklasse: De prijs van een airco zonder buitenunit kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Deze kunnen het specifieke model, de koelcapaciteit, energie-efficiëntie en extra functies omvatten. Gebaseerd op een analyse van verschillende producten op de markt, kunnen prijzen variëren.
 • Onderkant van het spectrum: Aan de onderkant van het prijsspectrum vind je basismodellen die essentiële koelfuncties bieden. Deze apparaten hebben misschien geen geavanceerde functies zoals programmeerbare timers, afstandsbedieningen of energiebesparende standen. Ze kunnen ook een kleinere koelcapaciteit hebben, waardoor ze geschikt zijn voor kleinere ruimtes zoals eenpersoonskamers of appartementen.
 • Opties voor het middensegment: Airconditioners uit het middensegment zonder buitenunit bieden meestal een balans tussen betaalbaarheid en functionaliteit. Ze kunnen extra functies hebben zoals meerdere ventilatorsnelheden, afstandsbedieningen en energiezuinige standen. Deze units hebben vaak een grotere koelcapaciteit dan de basismodellen, waardoor ze geschikt zijn voor grotere kamers of kleine huizen.
 • Hogere modellen: Aan de bovenkant van het prijsspectrum vind je airco’s met geavanceerde functies en een grotere koelcapaciteit. Deze kunnen compatibel zijn met smart home, een hoge energie-efficiëntie hebben en krachtig koelen, geschikt voor grotere huizen of commerciële ruimtes. Sommige van deze airconditioners kunnen ook verwarmd worden, zodat je het hele jaar door het klimaat kunt regelen.
 • Bijkomende kosten: Het is belangrijk om te onthouden dat de initiële kosten van de airco niet de enige kosten zijn waar je rekening mee moet houden. De installatiekosten kunnen de totale prijs aanzienlijk verhogen, vooral als er aanpassingen aan de constructie van het gebouw nodig zijn. Bovendien kunnen de operationele kosten tijdens de levensduur van het apparaat, zoals energieverbruik en onderhoud, ook oplopen.

Bij het kiezen van een airco zonder buitenunit is het cruciaal om meer te overwegen dan alleen de initiële kosten. Kijk naar de koelcapaciteit, energie-efficiëntie en extra functies van het apparaat om er zeker van te zijn dat het aan je specifieke behoeften voldoet. Houd ook rekening met de installatiekosten en de lopende bedrijfskosten om een volledig beeld te krijgen van de totale kosten. Vergeet niet dat investeren in een duurdere unit met een hogere energie-efficiëntie je op de lange termijn geld kan besparen door lagere energierekeningen.

Wat is de prijs van een airco zonder buitenunit

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een airco zonder buitenunit ?

Als het gaat om de prijs van een airco zonder buitenunit, zijn er verschillende factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je een aankoopbeslissing neemt. Hier zijn enkele belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden:

 • Type systeem: Het type airco dat je kiest heeft een grote invloed op de kosten. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder centrale airco’s, kanaalloze minisplitsystemen en draagbare units. Elk type heeft verschillende kenmerken en installatievereisten, die de totale prijs kunnen beïnvloeden.
 • Capaciteit/vermogen van het systeem: De capaciteit of het vermogen van de airco is een andere factor die de prijs kan beïnvloeden. Een apparaat met een hogere capaciteit kost meestal meer dan een apparaat met een lagere capaciteit. De benodigde capaciteit hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt koelen. Grotere ruimtes kunnen krachtigere apparaten nodig hebben, wat tot hogere kosten leidt.
 • Efficiëntie: De efficiëntie van een airco zonder buitenunit kan ook de prijs beïnvloeden. Modellen met een hogere efficiëntie zijn meestal duurder, maar kunnen je op de lange termijn geld besparen door een lager energieverbruik. Deze modellen zijn vaak uitgerust met geavanceerde technologieën die hun prestaties en energie-efficiëntie verbeteren.
 • Installatievereisten: De complexiteit van het installatieproces kan de totale kosten van de airco beïnvloeden. Sommige systemen vereisen extra elektrisch werk, aanpassingen aan het kanaalwerk of andere installatievoorschriften. Hoe uitgebreider de installatievereisten, hoe hoger de kosten kunnen zijn.
 • Extra functies: Bepaalde extra functies kunnen de prijs van een airco zonder buitenunit verhogen. Deze functies zijn bijvoorbeeld programmeerbare thermostaten, koeling in meerdere zones, geavanceerde filtratiesystemen of smart home integratie. Overweeg of deze functies nodig zijn voor jouw specifieke behoeften voordat je een aankoop doet.
 • Merk en kwaliteit: Hoewel we merken niet direct moeten noemen, is het de moeite waard om op te merken dat de reputatie en kwaliteit van de fabrikant van invloed kunnen zijn op de prijs. Bekende merken met een bewezen staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en prestaties kunnen een meerprijs vragen voor hun producten.
 • Lokale marktomstandigheden: Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met lokale marktomstandigheden, zoals vraag en aanbod, arbeidskosten en regionale prijsverschillen. Deze factoren kunnen de prijs van een airco zonder buitenunit in jouw specifieke gebied beïnvloeden.

Vergeet niet dat de kosten van een airco zonder buitenunit aanzienlijk kunnen variëren op basis van deze factoren. Het is raadzaam om verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken, te overleggen met HVAC-professionals en meerdere offertes aan te vragen om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw specifieke eisen en budget.


Waar kan ik een airco zonder buitenunit kopen ?

Airco’s zonder buitenunit, ook wel bekend als kanaalloze of split airco’s, bieden een handige en flexibele koeloplossing voor ruimtes waar traditionele centrale airconditioningsystemen niet haalbaar zijn. Deze units bestaan uit een binnenunit die de koele lucht rechtstreeks in de ruimte brengt en hebben geen externe componenten nodig. Als je een airco zonder buitenunit wilt kopen, zijn er verschillende opties op de markt. In dit artikel verkennen we verschillende plaatsen waar je airco’s zonder buitenunit kunt kopen.

Online verkopers

Een van de gemakkelijkste en handigste manieren om een airco zonder buitenunit te kopen is via online verkopers. Je kunt door hun selectie bladeren, prijzen vergelijken, reviews van klanten lezen en met een paar klikken een aankoop doen. Online winkelen biedt het gemak van levering aan huis en biedt vaak concurrerende prijzen.

Speciaalzaken HVAC

HVAC speciaalzaken zijn een andere uitstekende bron voor het kopen van airco’s zonder buitenunit. Deze retailers zijn gespecialiseerd in verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) apparatuur en hebben een ruime keuze aan kanaalloze airco’s. Ze hebben meestal deskundig personeel dat de airconditioners zonder buitenunit kan kopen. Ze hebben meestal deskundig personeel dat je kan begeleiden bij het kiezen van de juiste unit voor jouw specifieke behoeften.

Grote bouwmarkten

Grote bouwmarkten hebben ook airco’s zonder buitenunit. Deze winkels hebben vaak een speciale afdeling voor HVAC-apparatuur, waaronder kanaalloze airconditioners. Als je een fysieke winkel bezoekt, kun je de apparaten persoonlijk bekijken en vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de winkel. Bovendien kun je bij deze winkels seizoensgebonden kortingen of promoties vinden.

Lokale HVAC-aannemers

Contact opnemen met plaatselijke HVAC-aannemers kan een andere optie zijn voor het kopen van airco’s zonder buitenunit. Deze professionals hebben expertise in het installeren en onderhouden van HVAC-systemen, waaronder airco’s zonder kanaal. Ze kunnen aanbevelingen doen op basis van je specifieke eisen en bieden misschien zelfs installatie diensten aan bij de aankoop.

De websites van fabrikanten

Veel fabrikanten van airco’s hebben websites waar je hun producten rechtstreeks kunt kopen. Als je de website van de fabrikant bezoekt, kun je hun volledige aanbod bekijken, meer te weten komen over de productspecificaties en indien nodig klantenondersteuning krijgen.

Lokale apparaten winkels

Plaatselijke apparatenwinkels hebben vaak een verscheidenheid aan HVAC-apparatuur, waaronder airco’s zonder buitenunit. Deze winkels hebben soms apparaten van verschillende merken en bieden persoonlijke hulp bij het kiezen van het juiste apparaat voor jouw ruimte. Als je bij een plaatselijke winkel koopt, steun je bovendien de plaatselijke economie en kun je een relatie opbouwen met de verkoper voor toekomstige servicebehoeften.

Tweedehands marktplaatsen

Als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, overweeg dan om tweedehands marktplaatsen of advertenties in je plaatselijke krant te bekijken. Veel mensen verkopen hun gebruikte airco’s zonder buitenunit als ze upgraden of ze niet meer nodig hebben. Zorg er wel voor dat je het apparaat grondig inspecteert en controleert of het goed werkt voordat je tot aankoop overgaat.


Hoe krijg je de beste aanbiedingen voor airco zonder buitenunit ?

 • Onderzoek en vergelijk prijzen: Begin met het onderzoeken en vergelijken van prijzen van airco’s zonder buitenunit van verschillende retailers. Zoek naar online marktplaatsen, bouwmarkten en HVAC-leveranciers die een breed aanbod hebben. Let op de prijzen en kenmerken van de verschillende modellen om de beste deal te vinden.
 • Denk aan energie-efficiëntie: Zoek naar airco’s met een hoge energie-efficiëntie. Energiezuinige modellen kunnen je helpen om op de lange termijn te besparen op je elektriciteitsrekening. Zoek naar eenheden met een hoge SEER-waarde (Seasonal Energy Efficiency Ratio), want die duiden op een betere energie-efficiëntie.
 • Kijk naar kortingen en stimuleringsmaatregelen: Sommige lokale overheden of nutsbedrijven bieden kortingen of premies voor de aanschaf van energiezuinige apparaten, waaronder airco’s. Ga na of er in jouw omgeving kortingen beschikbaar zijn. Deze stimuleringsmaatregelen kunnen je helpen om een betere prijs te krijgen voor je aankoop.
 • Kijk voor speciale promoties: Let op speciale promoties of verkoopacties van winkeliers. Ze bieden vaak kortingen of bundelaanbiedingen tijdens bepaalde perioden van het jaar, zoals feestdagen of uitverkoop. Meld je aan voor nieuwsbrieven of volg de social media accounts van winkeliers om op de hoogte te blijven van aankomende aanbiedingen.
 • Overweeg tweedehands opties: Onderzoek de mogelijkheid om een gebruikte airco zonder buitenunit te kopen. Kijk op websites met advertenties, lokale koop- en verkoopgroepen of online marktplaatsen voor tweedehands units. Zorg ervoor dat je het apparaat grondig inspecteert en vraag naar de staat voordat je tot aankoop overgaat.
 • Onderhandelen en afdingen: Wees niet bang om met de verkoper te onderhandelen over de prijs. Vraag of ze bereid zijn om kortingen of extra voordelen aan te bieden, vooral als je meerdere apparaten of andere gerelateerde producten koopt. Beleefd onderhandelen kan soms resulteren in een betere deal.
 • Lees reviews van klanten: Lees voordat je een definitieve beslissing neemt reviews en beoordelingen van klanten over de modellen airco’s die je overweegt. Zoek naar feedback over prestaties, duurzaamheid en algemene tevredenheid. Dit zal je helpen om een weloverwogen keuze te maken en ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor je geld krijgt.

Onthoud dat je de beste deal voor een airco zonder buitenunit kunt krijgen door onderzoek te doen, prijzen te vergelijken en rekening te houden met energie-efficiëntie. Door verschillende opties te onderzoeken, te controleren op kortingen, te zoeken naar speciale aanbiedingen, tweedehands opties te overwegen, te onderhandelen en reviews van klanten te lezen, kun je je kansen vergroten om een goede deal te vinden.


Airco zonder buitenunit nemen | Prijzen en advies aanvragen:

Stap 1 van 2

Wat is de prijs van een airco zonder buitenunit